MINIROLKY JAKO OD MISTRA...
je to tak... dnešní přírůstek do knihovny je od Jiřího Macicha, vyhrál v jakési soutěži knihu Minirolky od Thomase Cloueta...a věnoval ji čtenářům do knihovny v Proboštově... děkuji...
kniha: Minirolky - Thomas Clouet
Originální, jistě chutná a skvěle vypadající alternativa tradičních jednohubek a obložených chlebíčků. Thomas Clouet je mladý kuchař jiskřící nápady, vymyslel mnoho druhů minirolek, překvapujícího a jedinečného pohoštění, které nadchne škálou chutí i úžasným vzhledem...
Zvláštností jsou Thomasovy malé triky... např. pracuje s toastovým chlebem, bez kůrek a aby střídka dostala hustší konzistenci, použije váleček nebo případně lahev z hladkého skla a chléb rozválí...aj...
Tak? Pohrajete si? Nebo zvítězí tradice a chlebíčky? Což?...
ukázka z knihy...recept na rolku s názvem? "Ham"...
1 plátek toastového bílého nebo celozrnného chleba
1 sklenička omáčky guacamole - to je studená omáčka z avokáda, koriandru, limetek, cibule a soli. používá se jako příloha k předkrmům nebo ke grilovacím masům, jako avokádovou omáčku ji můžete najít i v mexické kuchyni...
2 růžové předvařené krevety
Zdobení: pistáciové oříšky, tavený sýr typu Duko (Saint Móret)
Postup: Potřete střídku tenkou vrstvou omáčky guacamole. Sloupněte krevety a uprostřed je trochu nařízněte, aby se daly narovnat. srovnejte je do jedné řady v horní části chleba a srolujte. Nakrájejte na požadovanou velikost.
Rozdrťte pistácie a posypte je na mělký talíř. potřete obvod soust taveným sýrem a obalte je v pistáciové drti.
Tak? Dobrou chuť a pokud chcete ještě a přidat?
Přijďte si pro další recepty do knihovny...